A közalkalmazottak napján közel 80 díjat adtak át

by franciska

A pedagógusokat 1952 óta, idén 69. alkalommal, a közalkalmazottakat az ENSZ javaslatára 2002 óta, idén 19. alkalommal köszöntötték Magyarországon. Fót Város Önkormányzata június 8-án ünnepelte kiváló pedagógusait és közalkalmazottjait a Vörösmarty Művelődési Házban.

Dr. Vass György polgármester, Bíró Zoltán alpolgármester és Szabóné Forgács Gabriella Dunakeszi tankerület igazgatója városi ünnepségen, elismerésekkel és díjakkal köszönte meg a kiváló pedagógusok és közalkalmazottak munkáját.

Dr. Vass György polgármester beszédében kiemelte, hogy rendkívül hálás, hogy a város gyermekeit ilyen elhivatott, szeretni tudó emberek veszik körül. A pedagógusok mellett a közalkalmazottak munkáját is rendkívül értékeli, akik hosszú évek óta biztosítják a szakmai hátteret, annak érdekében, hogy a városi gépezet jól működjön.

A Fóti Zeneiskola Alapfokú Művészeti Intézmény növendékeinek műsora után majdnem 80 kiváló pedagógus és közalkalmazott kapott elismerést és díjat.

Kiemelkedő szakmai munkájuk elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült:

-Kónya Zsuzsanna, a Németh Kálmán Általános Iskola pedagógusa, a matematikaoktatás terén végzett kimagasló szakmai munkájáért, az intézmény fejlesztése érdekében munkaközösség-vezetőként végzett tevékenysége elismeréséért.

-Lovas Bertalan Jánosné, a Fóti Népművészeti Szakgimnázium, Gimnázium és Technikum pedagógusa a népi fazekasság elismert mestereként, a történelmi Magyarország fazekas tárgyi kultúrájának és a népi hagyományok átadása terén végzett kiváló munkája elismeréséért.

-Móricz Katalin, a Fóti Népművészeti Szakgimnázium, Gimnázium és Technikum pedagógusa a sokrétű művészetpedagógia, a képző- és iparművészeti nevelés terén végzett elkötelezett munkájáért, a tehetséggondozásban elért kiváló eredményeiért.

-Pusztai Zoltánné, a Fóti Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa, a Fóti Zeneiskola egyik alapító pedagógusa, három évtizedes kimagasló tehetséggondozó tevékenységéért, a pedagógus pálya iránt elkötelezett, példaértékű munkájáért.

-Scharnitzky Miklós, a Fóti Népművészeti Szakgimnázium, Gimnázium és Technikum pedagógusa, matematika-informatika szakos tanára, a digitális oktatás feltételeinek kialakításában és a digitális oktatási kultúra fejlesztésében nyújtott kiváló munkája elismeréséért.

-Zágonyi Judit Éva, a Fóti Népművészeti Szakgimnázium, Gimnázium és Technikum pedagógusa, a matematikaoktatás terén digitális és hagyományos módszerekkel végzett kimagasló tehetséggondozó munkájáért, a gyermekvédelmi feladatok odaadó elvégzéséért.

 

Nyugdíjba vonulásuk alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékéremben részesült:

-Bencze Erzsébet, a Fóti Fáy András Általános Iskola pedagógusa,

-Hajósi Melinda Mária, a Fóti Népművészeti Szakgimnázium, Gimnázium és Technikum pedagógusa,

-Kaudersné Madarász Zsuzsanna, Fóti Népművészeti Szakgimnázium, Gimnázium és Technikum igazgatója,

-Nádorné Kubó Éva, a Fóti Népművészeti Szakgimnázium, Gimnázium és Technikum pedagógusa,

-Racskó György a Fóti Garay János Általános Iskola pedagógusa,

-Szabó Istvánné a Németh Kálmán Általános Iskola pedagógusa.

 

Fót Város Önkormányzata Fót Városáért díjat adományozott:

Kaudersné Madarász Zsuzsannának, a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium intézményvezetője, pedagógusa, iskolaalapítója részére.

 

Fót Város Önkormányzata Fót Gyermekeiért, Ifjúságáért díjat adományozott:

-Dabis-Szőllősi Annának, a Fóti Ökumenikus Általános Iskola és Gimnázium pedagógusának,

-Márkus Andreának, a Fóti Fáy András Általános Iskola pedagógusának, az iskola könyvtárosának,

-Racskó Györgynek, a Garay János Általános Iskola tanárának.

 

Az Év Közalkalmazottja díjat Cselőteiné Závodszky Katalin vehette át, aki Fót zenei életének meghatározó személyisége.

Fót Város Önkormányzata elismerő oklevelet adományozott Csöndes Zoltánné óvodapedagógusnak.

Az ünnepségen átadták a jubileumi és törzsgárda címeket, illetve dr. Vass György polgármester a város intézményvezetőinek is köszönetét fejezte ki szorgos munkájukért.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább