A kézműves pékáruk sem maradtak ki

by franciska

A fóti gasztronómiai kánonhoz egyre többen járulnak hozzá adalékanyag-mentes, kovászból készült kenyérrel. Ilyen a Kiskenyér Kézműves Pékség is, amely helyi vállalkozásként több tucat fóti céggel együtt bekerült abba az információs füzetbe, amelyet a Városunkért Alapítvány Fót készít.

A kiadvány célja, hogy jobban megismertesse az itt élőkkel a helyi vállalkozásokat, lehetőségeket. Például a kézműves pékséget is, amely fiatal családi vállalkozás, hiszen 2020-ban alakult, azonban a kenyérsütés már tíz évvel ezelőtt is meghatározó része volt a tulajdonosok mindennapjainak. A kezdetekben négyféle kenyér volt kapható a pékségben, majd a kínálat fokozatosan bővült olyan finomságokkal, mint a kakaós csiga, a bukta vagy a kenyérlángos.
A népszerűvé vált helyi termelőknek, vállalkozóknak érdemes megjelenniük a kiadványban, hogy még többen megismerhessék őket és termékeiket, szolgáltatásaikat – hangsúlyozza Tóth Krisztián, a Városunkért Alapítvány Fót alapítója.
Több információ a Városunkért Alapítvány Fót Facebook-oldalán található:
https://www.facebook.com/varosunkertalapitvanyfot

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább