A helyi terményeknél nincs finomabb

by Karakai Ildikó

A helyi zöldségnél és gyümölcsnél nincs finomabb! Egyre többen vannak, akik szeretnék maguknak termelni a salátát vagy éppen a paradicsomot, de otthon nincs lehetőségük erre. Nekik szól a fóti közösségi kert, amely a közösségi élet új, eddig nem ismert formájaként rengeteg örömet, kikapcsolódást és hasznos időtöltést jelent a helyi családoknak.

A NAPKERT, Fót közösségi kertje 2020 májusában, a karantén okozta bezártságra adott válaszként nyílt meg a Fáy András Általános Iskola és a Fóti Közhasznú Nonprofit Kft. által üzemeltetett kertészet között húzódó területen. Civil kezdeményezésként jött létre, koordinálásáért Tűzkő-Kéger Ildikó felel. A kert teljes területén 20 család osztozik, a kiskertek egyenként 50 négyzetméteresek.

A kertészek július 9-én, szombaton 10:00 és 12:00 óra között minden érdeklődőt kerti partival várnak, ahol minden fortély elleshető tőlük kötetlen hangulatban, kellemes zene és enni-innivaló mellett.

A közösségi kert is bekerül majd a Városunkért Alapítvány Fót által készített információs füzetbe, hiszen a helyi közösség, a gazdasági élet erősítése minden fóti érdeke. A füzet segítségével többek között Fót történetéről, nevezetességeiről, közérdekű elérhetőségeiről, helyi vállalkozásairól és civil szervezeteiről is lehet majd tájékozódni.

A kiadványhoz várják minden fóti vállalkozás jelentkezését július 12-ig a varosunkertalap@gmail.com címen.

Több információ a Városunkért Alapítvány Fót Facebook-oldalán található. 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább