A házaspárok megáldásával zárult a házasság hete Fóton

by ktgy
Az evangélikus templomban tartott istentisztelettel zárták le a fóti Házasság hete programsorozatot. A misét Cserhátiné Szabó Izabella, a Fóti Evangélikus Gyülekezet lelkésze tartotta, a házaspárok megáldását pedig Sebők Sándor katolikus atyával közösen végezték. Az áldás után idén egy-egy könyvjelzőt kaptak a párok.
Az istentisztelet után a házasság hete egyik szervezőjével, Major Ildikóval beszélgettünk.
Hogyan sikerült az idei házasság hete?

Idén is gondoltunk mindenkire, fiatalabbakra, idősebbekre. Készültünk különböző romantikus, játékos, nevetgélős feladatokkal és komolyabb elgondolkodtató és keresztyén tartalmakkal is. Volt egy online Szerelmes kalandtúra játékunk, melyen több, mint kétszázan vettek részt. Az otthon is elvégezhető, játékos, romantikus feladatokat és programokat naponta e-mailben küldtük ki. Aki tehette, annak adtunk egy helyszínt, ahova elmehetett, másoknak otthoni feladatokat készítettünk. Volt olyan feladat, ami arra buzdított, hogy beszélgessünk, nézzünk meg egy filmet közösen, játsszunk valamit. Nagyon szeretik az emberek a Szerelmes kalandtúrát, mely során a gondolatokat is adunk nekik, amik segíthetik a házasságukat, kapcsolatukat.

Idén is volt Kéz a kézben séta. Ez hogy sikerült?

Igen, ez is egy minden évben megrendezett népszerű programunk. Idén a központban volt a séta, többnyire a templomokat kötötte össze és a kastélynál zárult. A Biblián alapszik a páros imasétánk, a Szerelmes kalandtúra nem annyira keresztyén. 6 állomás volt, mindenhol voltak kérdések, gondolatok, igeversek, amik a beszélgetést indítják meg a párok között, miközben egyik helyszínről a másikra átsétálnak. A séta sikerére csak abból tudunk következtetni, hogy a kitett tárgyak, a fonalak, a festett kövek mennyire fogytak. Most kellett pótolni őket. Ez azt jelzi, hogy sokan vettek részt rajta.

Volt egy program, amiről mi nem tudósítottunk, a Házas-társas-tánc-tanulás, ez hogy sikerült?

Igen, a Fótinfón volt cikk a Szerelmes verses estről és Pál Feri atya előadásáról, de erről idén nem. Egy tánctanár pár jött el, és tanított nekünk partitáncot, olyat, amit mindenhol, minden zenére tudunk táncolni, akár Queenre is. Cha-cha-chát tanultunk és nagyon jó hangulat volt, nagyon sokan eljöttek, épphogy elfértünk a művelődési ház nagytermében. Megtanultunk két táncsort, másfél órán keresztül tanulgattuk a lépéseket. Utána sokan maradtak még egy kicsit táncolni, süteményt fogyasztani, beszélgetni.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább