A legfinomabb a Feketeerdő – fóti fagylaltkörkép

by ktgy

A rekkenő hőségben körbejártuk Fótot, hol, mennyiért, milyen fagylaltot lehet kapni. Az látszik, hogy nagyon népszerűek a sós ízű fagylaltok, a gyümölcsből készültek illetve a klasszikusok, a csoki, vanília.

Először a Szent Benedek utcában, a Bundiner cukrászdába látogattunk el. A fő profiljuk a sütemény, de ennek ellenére komoly kínálatuk van fagylaltból is. Egy gombóc 600 forint, amiért szép nagy adagokat kapunk. A hely nagyon népszerű, ottjártunkkor folyamatosan sokan voltak – főleg a süteményekért.

Második helyszínünk a Móricz Zsigmond úti Ambrózia cukrászda volt. Róluk már többször írtunk, egyszer bemutattuk őket és tudósítottunk a somlói rekordjukról.  Mindent helyben készítenek, fagylaltból 24 fajtájuk van. A legnépszerűbb a sós mogyorós karamell, a sós karamellás vanília, a vadcseresznyés vanília, a sztarcsatella és a sorbé jellegű gyümölcsösek. A nagy melegben a forgalom főleg délutánonként nagy. A megkóstolt fagylaltok közül csak megerősíteni tudjuk, hogy a sós mogyorós karamell kiváló, és nagyon finom a sárgadinnye intenzív íze is. Itt egy gombóc szintén hatszáz forint és van egy nyári akciójuk, szerdánként 2 gombóc áráért hármat ehetünk .

Meglátogattuk a Rév utcai Enzó Fagyizót is.

A csavart fagylaltot saját maguk készítik el. Vanília az alap, amit mindig háromfajta öntettel lehet ízesíteni. Ottjártunkkor eper, mangó, csoki volt a választék.  A gombócos fagylaltjaikat egy kézműves műhelytől rendelik, ahol hagyományos módszerrel készülnek – a gyümöcsfagylaltok nem pasztából , hanem a gyümölcs húsát felhasználva. Az Enzóban a legnépszerűbb a pisztácia (“azt nagyon szeretik”), a csokoládé, a vanília, és a gyümölcsösök közül a mangó. A nagy melegben itt is nagyobb a forgalom és a finom ízeik miatt volt, aki Vácról jött el hozzájuk. A pultban 16 féle íz van, de ennél nagyobb a kínálatuk. A pisztáciát mi is elnyalogatnánk akár minden nap és a mangón is lehetett érezni, hogy “benne van minden”.

Körutunk záróállomása a Dózsa György úti Pálma Fagyizó, ahol talán a legfinomabb fagylaltokat lehet kapni a városban. A saját készítésű fagylaltok összesen több mint 100 ízűek.  Az árak nagyon barátságosak az óriás gombóc (8-10 dkg) 500, míg a kicsi (5dkg) 350 forint. Minden nap más a kínálat, de vanília, csoki és citrom minden nap kapható. A Feketeerdő íz saját kreáció, a krémes fagylalt a meggyekkel valóban fantasztikus ízélmény. A sok különlegességük közül nagyon népszerű még például a tökmagos, málnás fehércsoki fagylalt. Mint elmondták, náluk a legjobb szezon a tavasz – amikor nagyon meleg van, úgy látják inkább behúzódnak az emberek egy kicsit.

 

 

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább