Kóstolt már bort a Felvidékről? Tudja, milyen ízű a hegy leve Kárpátalján? Ivott már szőlőből készült nedűt a Mura-vidékről vagy Erdélyből? Most megteheti!
Szombaton úttörő rendezvény helyszíne lesz a Magyarság Háza Budapesten. A belvárosi, Zrínyi utcai épületben tartják november 23-án délután 4-től a Pinceszert, a külhoni magyar borászok első találkozóját.
A szervező a tavaly alakult Külhoni Magyar Borászok Egyesülete, a támogató a Magyarság Háza. Az egyesület megalakításának fontos célja valósul meg szombaton a Duna Palotában: összefogni az egykori magyar történelmi borvidékeken dolgozó magyar ajkú borászokat és összehozni őket nemcsak egymással, de a magyarországi borkedvelőkkel is.
A rendezvényen 45-50 pince mutatkozik be a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és Partiumból, Délvidékről, valamint a Mura-vidékről.
Kisebb és nagyobb borászatok, elfeledett és Magyarországon ismeretlen szőlőfajták, hagyományos és modern technológiával készült tételek, natúrborok és más különlegességek mutatkoznak be az esten.
A mesterkurzusokon három érdekes témával várják a közönséget. A natúr- és kénmentes borokról Sütő Zsolt és Maurer Oszkár, a Felvidéki Zöld veltelinikről Geönczeöl Attila, Erdély borvidékeiről pedig Balla Géza szakavatott vezetésével tudhatnak meg érdekességeket a vendégek.
Regisztráció és további információk: www.pinceszer.hu
A Facebook eseményt ITT érhetik el.