16 sportágat próbálhattak ki a fiatalok a sportágválasztón

by ktgy
A futballtól kezdve a karatéig, a sakktól a modern táncokig sokszínű kínálatból szemezgethettek a fiatalok a Balogh Sándor Sporttelepen. Sokan eljöttek a szép, de egyre melegedő időben.
A folyamatosan bővülő rendezvényről Kapitány Zoltánt, a Fót SE elnökét kérdeztük.
Idén is 16 sportág közül lehet választani, ez hasonló szám a korábbihoz, ami azt jelenti, hogy nem is volt változás a kínálatban?
Kisebb változás volt, egy szakosztályunk szűnt meg és egy új indult.

Mennyire látszik egy-egy ilyen sportágválasztó eredménye az év során?

A tagjaink nagyjából 20-30 százaléka ilyenkor jelentkezik. A hatalmas létszámnövekedés egy része elkopik, de minden évben 10 százalékkal növekszik a sportolóink létszáma.

Hányan jönnek el egy-egy sportágválasztóra?
Tavalyelőtt 270 gyerek regisztrált, tavaly 300, idén remélem 300 felett lesz a számuk. Akkor vagyunk sikeresek, ha növekszik az érdeklődők száma. A 300 gyerek mellett kint vannak a saját tagjaink, 6-700-an a különböző sportágakban. Ehhez társul még nagyjából 50-100 kísérő, edző, és a kilátogató szülők, családtagok. 1000-1200 fő fordul meg itt ma várhatóan.

Melyek a legnépszerűbb sportágak?

Nagyon nehéz megmondani. Imádják a küzdősportokat az emberek, éppen most a vívás folyik a színpadon. Nem lehet megmondani, minden sportágnál sokan vannak, mindent kipróbálnak. Ha idejön valaki, a regisztrációs lap kitöltése után kap egy kék Fót SE karszalagot, amivel bejárhatja a területet. Ha 10 sportágat kipróbál, akkor egy Fót SE hátizsák az ajándék.

Egyre bővül az esemény, most már több helyszín is van.

Igen, a Balogh Sándor Sporttelep füves és műfüves pályáján, az azokat körülvevő edzőterületen és a sportcsarnok területén van a rendezvény. Idén sokkal bővebb a kínálat, mint tavaly, kijött a tűzoltóság, a rendőrség és a katonaság. Van a többi között egy fizetős kisállatbemutató, az AV-Labor vérnyomás-, vércukor- és testzsírmérést végez, van masszázs Szalontai Anikótól. Próbálunk az egészséges életmód irányában is nyitni.

A sportágválasztóra eljött Vass György polgármester is, akivel szintén beszélgettünk röviden.
Polgármester úr nagy sportrajongó. Aktívan is sportolt?
Igen, természetesen. Én magam is sportoltam. A futball volt a kedvencem – játszottam az azóta már megszűnt SZEAC-ban Szegeden és atletizáltam dobószámokban  –  súlylökés és gerely. Örömmel látom, hogy mennyi lehetősége van a gyerekeknek a sportválasztón, és a sportcsarnok nagyot lendített a város életén. Ha a sport- és szabadidőprogramokat nézem, azt hiszem, méltán vagyunk büszkék a sportcsarnokunkra és természetesen az itt dolgozókra is.
Gyakori vendég a város futballmeccsein, a tévében miket szokott megnézni?
A futballt természetesen igen és néztem az atlétikai világbajnokságot is.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább