Új, innovatív módon tanítanak a jövő tanévtől angolt a Fóti Fáy András Általános Iskolában

by franciska

A 2021/2022-es tanévtől a Fóti Fáy András Általános Iskolában új lehetőség nyílik az angol nyelv elsajátítására a BGC Hungary közreműködésével. A módszer innovatív módon közelíti meg a nyelvtanulást: egyedülálló, komplex anyanyelvi környezetet biztosít a tanulóknak anyanyelvi lektorok és külön erre a célra kifejlesztett módszertan és tananyagok segítségével.

A programot az iskolában elindító Boys and Girls Clubs of Hungary csaknem 10 éves tapasztalattal rendelkezik az angol nyelvoktatás területén, intézményi háttér mellett. A programban résztvevő osztályokban felmenő rendszerben, a délutáni BGC Angol Napközi keretein belül zajlik az intenzív ismerkedés az angol nyelvvel, játékos és korszerű szemlélettel. Az angol nyelvi program a délelőtti iskolai tanulás rendszerét nem módosítja. Az anyanyelvi lektorok szoros együttműködésben dolgoznak a délutános magyar pedagógusokkal, így az idegennyelv-tanulás különleges kereteket kap. A kisebbek életkoruknak és érdeklődésüknek megfelelő mesealapú tanulásban vesznek részt, sok dallal és mozgással kiegészítve, míg a nagyobbak a BGC Angol Műhely keretében mélyíthetik el korábban játékosan szerzett tudásukat és felkészülhetnek a nyelvvizsgára is.

A program 4+4 éves rendszerű és B1/B2 szintű nyelvtudás elsajátítására ad lehetőséget. Az első négy évben heti 5 alkalommal, 13.00 -17.00 óra között angol nyelvi környezetet biztosítanak az anyanyelvi lektorok a gyerekek számára. A délután során egy 45 perces foglalkozás keretében a gyerekek a magyar házi feladatot is elvégzik a magyar pedagógus vezetésével. A felső évfolyamokon, ötödik és hatodik osztályokban heti 5 alkalommal 90 perces műhelyfoglalkozásokon vesznek részt a kétnyelvű osztály tanulói. Az általános iskolai éveket záró hetedik és nyolcadik évfolyamban hetente háromszor 90 perc áll a gyerekek rendelkezésére készségeik fejlesztésére. Az  utolsó két év az élményalapú tanulás, a kritikai gondolkodás és a digitális írástudás fejlesztése mellett hangsúlyt helyez a nyelvvizsgákon hatékony stratégiák elsajátítására is.

A program megfizethető éves tandíjért kínál intenzív, komplex, tevékenységalapú nyelvtanulást. A személyes kapcsolat az anyanyelvi lektorokkal nemcsak nyelvet, de kultúrát is közvetít. A programban résztvevő diákok az angol nyelvtudás mellett interkulturális képességeiket is fejlesztik, ami a világban történő boldogulásukat könnyíti meg.

A programba az iskola szeretettel várja a gyermekközpontú, komplex anyanyelvi környezetben angolt tanulni vágyó, első osztályt kezdő gyermekeket. A jelentkezés részleteiről bővebb információért látogassanak el a www.kettannyelvuiskola.hu weboldalra.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább