Igazi izzasztó futás volt! Több százan sportoltak a II. Fóti Futófesztiválon

by ktgy
Tóth Iván Csabának, a Fót SE. atlétikai-szakosztály vezetőjének és edzőjének az ötlete volt az idén másodszor megrendezett fesztivál. Csaba nem mellesleg sokszoros Ironman! A családias hangulatú sportnapon a változékony idő ellenére szép számú gyermek és felnőtt vett részt.
Az első körben indulók az 5 kilométert, illetve a félmaratont választók a tíz órai rajt előtt Szentgyörgyi Rómeó, aerobikban többszörös Európa- és világbajnok sportoló irányítása alatt melegíthettek be. Rómeót sokan ismerik, mert például a közeli Dunakeszin többször is vezette a Mozdulj Dunakeszi! programokat. Mint kérdésünkre elmondta, most kérték fel először a futófesztiválon segíteni, de országszerte nagyon sok hasonló rendezvényen szerepel. Jó zenével az aerobik nagyon alkalmas arra, hogy felkészítse a szervezetet a terhelésre – tette hozzá.
A más számokban később indulók egyénileg melegítettek, de hasonlóan lelkesen.
A versenyzők szerencséjére az előjelzések ellenére kellemes volt az időjárás, így valóban jó hangulatban telt a futás. Párok, baráti társaságok futottak együtt.
István és Krisztina 10 kilométeren indultak, és ahogy elmondták, idén ez volt az első “komolyabb mozgásuk”. Nem volt olyan nehéz a futás, mint gondolták, bár a hétvégén egy kis erdélyi hegymászással próbálták formába hozni magukat.
Egyszerre értek célba, de ez annak köszönhető, hogy Krisztina, aki tudott volna gyorsabb is lenni, “szolidáris volt”.
Tóth Iván Csaba  örült, hogy idén is több százan elindultak, de azért kicsit csalódott volt. Az időjárás-előrejelzés sokakat visszatartott attól, hogy eljöjjenek a fesztiválra.
A színpadi szereplők is lemondták az előadásokat. Végül 250-260 versenyző indult el, ami köszönhető annak, hogy a reggel kisütő nap miatt sokan még a helyszínen neveztek. A főszervező elmondta, hogy remélik, “lesz idegük” jövőre is megszervezni a fesztivált. A legtöbb gondjuk az autósokkal volt, akik nagyon nehezen viselik azt, hogy bár a városukat egy rendezvénnyel gazdagítják, az udvarból való kiállás a mai napon egy ideig nem volt lehetséges. “Nehéz kommunikálni az emberekkel, nem olvasnak újságot, nem nézik a közösségi médiákat, hiába plakátoljuk ki a versenyt, hiába dobáljuk be az összes postaládába az eseményről az információt. Sokan úgy terveznek, hogy ők úgyis kijönnek, és nem érdekli őket, hogy mi történik” – panaszolta.
Az eredményeket a korido.hu oldalon lehet megnézni. Egyet emelnénk itt ki, amely szintén bizonyítja a verseny baráti jellegét: a félmaratoni távot a végig együtt futó két barát, Horányi Gábor és Nikolics Zorán teljesen egyforma, 01.17.38-as kiváló idővel nyerte.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább