Szilveszter Fóton

by Karakai Ildikó

Fóton év közben sok fesztivál és más közösségi esemény van, de szilveszterkor nincs semmilyen nyilvános buli a húszezres városban.

Évekkel ezelőtt még voltak szilveszterestek a Vörösmarty Művelődési Házban, de ma már éttermet is nehéz nyitva találni este 8 után. Az elegáns Kastély Étterem is bezár kora este és a bennfentesek azt mondják, nincs nyilvános hely, mely hajnalig várná a szórakozni vágyókat. Pedig igény talán volna rá – többen mondták, hogy színvonalas program esetén elnéznének egy városi estre.
Így viszont maradnak a továbbra is népszerű házibulik, esetleg a Dunakeszi Szilveszter az ottani főtéren. Sokan bemennek Budapestre, amely nagyon sok lehetőséget kínál. Itthon a jégpálya még leginkább az a közösségi hely, ahol barátok találkoznak délután – de az is bezár 8-kor.
A katolikus templom mellett két standon árulnak tűzijátékokat és bulikellékeket.  Fényképezni ugyan nem engedtek, de a forgalmukon látszik, hogy ha nem is lesz idén nyilvános szilveszteri mulatság a városban, azért otthon mindenki megünnepli az új év eljövetelét.
Talán jövőre ilyenkor együtt is bulizunk.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább