Suhajda Szilárd felesége először beszélt a tragédiáról

by fnora

Legindi Tímea férje halála óta először állt kamerák elé. Suhajda Szilárd 2023 májusában a Mount Everest megmászása közben vesztette életét.

“Ha Szilárdnak sikerül az Everest palack nélküli megmászása, és hazatér, akkor ez egy közös siker lett volna, mindenki magáénak érzi. Viszont így, hogy tragédia lett, mintha így is szeretett volna mindenki egy szeletet magának” – fogalmazott Tímea, Suhajda Szilárd felesége.

A nő emellett rengeteg kérdéses dolgot szeretett volna tisztázni, a többi között azt is, hogy a csúcstámadás idején a sajtó munkatársai között a legtöbben közeli barátaik és ismerőseik voltak. Illetve az, hogy ennyien voltak akkor mellettük, abban is segítségükre volt, hogy a vezető hírek között rátalált valaki a Suhajda Szilárdról szóló cikkre,  így ajánlotta fel a mentőakció finanszírozását.

Tímea a saját elméletét is megosztotta, hogy szerinte pontosan mi történhetett Szilárddal a tragikus napon. Szerinte a mikroalvások és a kialvatlanság okozhatta azt, hogy a hegymászó elveszthette az egyensúlyát és leeshetett a rögzített kötélről, amire azt hihette, már odakötötte magát.

Csisztu Zsuzsa interjújában azt is megkérdezte Tímeától, hibásnak érzi-e magát, gondolkozott-e már azon, hogy jobb lett volna visszafordítania a férjét a csúcstámadás idején. Tímea azonban úgy fogalmazott, semmit sem bánt meg, és férje döntéseit tiszteletben kellett tartania.

“Azt gondolom, hogy attól, hogy valakinek családja van, nem szíjazhatod oda a székhez” – fogalmazott Legindi Tímea.

Suhajda Szilárd expedíciós hegymászóval a hegymászói karrierjéről, ambícióiról és szenvedélyéről itt beszélgettünk.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább