Nagyarányú győzelemmel szerezte meg a 3. helyet a Kisalag

by Karakai Ildikó

Szemerkélő esőben játszotta le az utolsó mérkőzését a Kisalag a IV. osztályú bajnokság Közép-csoportjában. A felsőházi rájátszásban a már biztos második Szada volt az ellenfelük, ők különböző problémák miatt csak 10 játékossal tudtak kiállni. A mérkőzést 6-2-re nyerte a hazai csapat, Jónás Dominik (2), Kalászi Tamás, Barna Gábor, Dobos Szabolcs Benjámin és Puskás Patrik Tibor góljaival.

A játék előtt Olajos Sándor, a csapat edzője optimista volt. Azt mondta, a győzelem nem kérdéses, bár – mivel a labda gömbölyű – minden megtörténhet. “Azt beszéltük meg a srácokkal az öltözőben, hogy próbáljunk meg egy kis történelmet írni, hisz 2006 óta nem volt dobogón kisalagi csapat.”

A meccs után Olajos Sándor kérdésünkre elmondta, hogy ők a saját játékukkal foglalkoztak és megpróbálták kizárni, hogy az ellenfél 10 emberrel állt ki – az már legyen az ő gondjuk. A bajnokság során voltak mélypontok, voltak magasságok, de véleménye szerint nem csak a pontok alapján, hanem a hozzáállással, a küzdeni tudássál érték el a harmadik helyet. “A tudás az majd alakul szépen, de ha így tudunk küzdeni és harcolni egymásért, akkor ennek meg lesz az eredménye.”

Tervben vannak a heti egyszeri rendszeres edzések, péntekenként. Erre voltak próbálkozások már korábban is, ám mindenki nem tudott ott lenni ezeken. “Megpróbálok kitalálni egy olyan szisztémát, ami mindenki számára megfelelő lesz” – mondja a Kisalag edzője.

A csapat átlagéletkora nagyon magas,  erre is keresik a megoldást. Nem akarnak egyszerre behozni hét-nyolc embert, inkább félévente, évente igazolnak két-három-négy játékost. Már most is van több, húsz év körüli játékos, akikre tudnak építeni. “Ha sikerül a játékosszerzés, akkor másfél éven belül le tudjuk cserélni az idősebb játékosokat. Ez a tervünk” – fejezte be értékelését Olajos Sándor.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább