Megmutatták szüleiknek szobraikat és festményeiket a Németh Kálmán nyomában alkotótábor fiatal művészei

by Szandra

A tábor zárónapján minden alkalommal kiállításon mutatják meg a gyerekek, miket készítettek a hét alatt. Drozdik Ilona, a Németh Kálmán Általános Iskola rajztanára, a programban segítő egyik pedagógus elmondta, hogy a mostani táborban tizenheten vettek részt, a júniusihoz hasonló tematikájú programban.

Most is főleg agyagoztak és festettek, de persze megnézték a múzeumot, és megismerkedtek Németh Kálmán életével is. Megint népszerű volt a “kompozit lényes” feladat, amikor különböző állatok testéből kellett összerakni egy különlegeset. Mivel az agyagszobrokat nem égették, csak szárították, azok néha eltörtek, de így is minden gyerek nagy örömmel vitte haza őket. Az egyik lapon a gyerekek kezét körülrajzolták, és megkértek mindenkit, írja be a 3 kedvenc tábori programját – itt is látszik, hogy a kirándulást a Fóti-tóhoz mindenki nagyon szerette.
A családias hangulatú program során Balogh Dávid, az emlékház, és Lucsánszky Ágnes, a tábor vezetője emléklapot és ajándékkönyvet adott át a táborozóknak.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább