Labdarúgótorna, korabeli ruhák és fegyverek – A II. Kisalagi napon jártunk

by ktgy

Az eseményt dr. Vass György polgármester nyitotta meg, köszöntve a közönséget és az FTC öregfiúk, a Magyar Színészválogatott és Kisalag játékosait.

Dr. Vass György rúgta a kezdőrúgást az első mérkőzésen.

A nyitómeccsen  a Fradi öregfiúk 4:1-re nyertek a Színészválogatott ellen. Az utóbbi csapatban játszott Vass György is, a polgármester fia.

A nagy melegben is lelkesen játszó csapatoknak egyre  többen szurkoltak.

Több helyszínen voltak programok egész délután. A könyvtár udvarán,  bent a könyvtárban és a Németh Kálmán Emlékháznál is várták a gyerekeket, felnőtteket. A könyvtárban, ahol egy igazán látványos XX. század eleji bemutatót láthattak,  a hölgyeket a korabeli divat és a ruhák, míg az urakat az I. világháborús fegyverek arzenálja  kápráztatta el.

A Németh Kálmán Emlékházban óránként volt kiállításvezetés, míg a gyönyörű kertben nemezezni tanították az érdeklődőket.

Az egyik legérdekesebb játék a tájszavak jelentésének megfejtése volt.

A jó hangulatú délutánon folyamatosan játszottak a csapatok, míg a II. Kisalagi nap Edda-koncerttel zárult.

Dr. Vass Györgyöt a futballról kérdeztük:

Én is futballoztam, annak idején, 50 éve a Szegedben játszottam a Ferencváros ellen is. Természetesen nagyon várom az Eb-t, előre beülök a tévé elé, hogy legyen helyem, mert az unokák is nagyon élvezik, az egyik focizik is ráadásul. Otthon fogom nézni a meccseket, de majd meglátjuk, lehet, hogy kimegyek a tó mellé, mert azért úgy is jó, ha társaságban vagyunk, és bedobunk egy-két sört. A magyar csapat írek elleni produkciója  a nullával volt egyenlő – de remélem, az Eb-n jól szerepelünk majd.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább