Kovács Petra aranylabdás labdarúgó szeretne lenni

by franciska

Kovács Petra március 15-én Fót Város Önkormányzatától az Év sportolója díjat vehette át ifjúsági korosztály kategóriában. Petra az egyik legközkedveltebb, legnépszerűbb sportnak hódol gyerekkora óta. Ő a futball szerelmese. Tizennégy évesen a Fradi U15 csapatának tehetséges tagja. Vele készítettünk interjút.

 

Hány éves korodtól futballozol, és miért pont ezt a sportot választottad?

Kisgyerekkorom óta focizok. Ugyanúgy, mint a kisfiúkat, engem is elbűvölt a foci már gyerekként. 7 éves koromban édesapám elvitt a Mogyoród KSK-hoz, ott kezdtem el komolyabban futballozni. Két és fél évig fociztam Mogyoródon a fiúkkal együtt. el.  Nagyon jó edzőim és csapattársaim voltak, akik még jobban megszerettették velem ezt a sportot.

Hogy látod, ez valóban egy férfias sport?

Természetesen a férfi futball nagyon közkedvelt, de szerintem egy női focimeccs is lehet ugyanannyira élvezetes, csak nincs úgy elismerve és felkapva.

Jelenleg hol játszol, melyik csapatban?

Már negyedik éve, hogy a Ferencváros női szakágában focizom. Korábban a fiúktól nagyon jó alapot kaptam. A Fradinál könnyen befogadtak, nem volt nehéz beilleszkednem.

Hetente hány edzésed van?

Heti 5 edzésem van, illetve járok még külön fejlesztésekre is.

Hol tanulsz most jelenleg?

Nyolcadikos vagyok a Fóti Garay János Általános Iskolában, idén felvételiztem a Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium élsportolói szakára.

Milyen céljaid vannak a labdarúgással?

A nagy álmom, hogy megnyerjem az aranylabdát. Külföldön szeretnék majd játszani, illetve később a külföldön szerzett tapasztalataimat majd itthon megosztani a fiatalokkal.

Milyen gyakran nézel focimeccset a televízióban?

Ahogy időm engedi, minden meccset megnézek, amit csak tudok.

Férfi vagy női meccseket?

Jó kérdés! Inkább férfi meccseket szoktam nézni.

Vannak példaképeid?

Christiano Ronaldo a példaképem, leginkább a mentalitása miatt. Női focisták közül talán Vágó Fanni válogatott labdarúgó, csatár, nyolcszoros magyar bajnok, aki már játékosedző. Neki olyan technikája van, ami utánozhatatlan. Nincs még sok kiváló női focista, szeretnék majd én példaképpé válni a fiatalok számára.

Az Aranycsapat játéka nem tetszik?

Természetesen tetszik, de akkoriban más volt a foci, nem hasonlítható össze a maival.

Mi a nehezebb számodra, a taktikai edzés vagy a kondíciós?

A taktikai edzéseken már eléggé felkészültek vagyunk, az erősítő és kondíciós edzés sokkal nehezebb és megterhelő a számomra.

A szüleid hogyan fogadták, hogy te ezt a sportot választottad?

A szüleim és a családom maximálisan támogat. A barátaim is tisztelnek az elért eredményeim miatt, hiszen válogatottban is szerepeltem már.

Milyen eredményeid vannak?

Az U15-ös válogatottban játszottam. Nemrég nemzetközi barátságos mérkőzésünk volt Németország csapata ellen. Ez volt az első nemzetközi válogatott meccsem, de már egy éve, hogy a válogatott összetartó meccsein játszom.

Hogyan telik majd a nyarad?

Edzőtáborba megyünk a csapattal, illetve június közepén Franciaországban egy nemzetközi tornára, neves csapatokkal. Izgatottan várom.

Meglepett a városi kitüntetés?

Igen, egyáltalán nem számítottam rá, nagyon megtisztelő, hogy rám gondoltak.

Gratulálunk a sikeres fiatal sportolónak!

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább