Kipróbáltuk a vonatot Budapestről Fótra pályaudvar-lezárás idején

by Karakai Ildikó

Fótra gyakorlatilag csak FLIRT vonatok járnak, de még a légkondicionált, kényelmes járműveken is tortúra most egy hónapig az utazás a Nyugati pályaudvar ideiglenes lezárása miatt. 

A Fótra járó S71-es vonatok száma megmaradt, de a szerelvények természetesen nem a budapesti belvárosból, hanem Rákospalota – Újpestről indulnak.

Aki a főváros központjából szeretne a vonathoz csatlakozni, az használhatja a Nyugatitól (a Westend bejárata mellett van a megálló) félóránként, minden óra 03-kor és 33-kor induló kényelmes, légkondicionált buszokat. Ezek Rákospalota – Újpest állomásig viszik az utasokat, megállás nélkül. A menetidő húsz perc körül van, de ez nagyon forgalomfüggő és nem hangolták össze a busz-, illetve vonatjáratokat. Visszafelé a Nyugati térre óra 20-kor és 50-kor indulnak a buszok.

Az ellenőr szerint bérlet vagy buszjegy kell a pótlókra, bár nem egyértelmű a szabály, legalábbis mi nem láttunk erre vonatkozó információt.

A másik lehetőség, hogy aki eddig vonattal ment, erre az időre buszra vált az egész Budapest – Fót távon. A 3-as metró építése miatt azonban ez sem könnyű. A Lehel tértől jár a metró, addig pótlóbusszal lehet eljutni.

Mindent összevetve most egy hónapig átlagban legalább kétszer olyan hosszú és sokkal kényelmetlenebb az utazás a Nyugati és Fót közt. A pályaudvart az ígéretek szerint július 19-én adják vissza a forgalomnak. 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább