Két keréken Fóton

by Karakai Ildikó
Sokan bicikliznek Fóton, de valószínűleg még többen választanák ezt a környezetbarát és egészséges közlekedési módot,  ha lennének kerékpárutak.
Akikkel szóba elegyedtünk, azok mindannyian megemlítették, hogy sajnos az autóúton közlekedni veszélyes , főleg gyerekekkel, a járdák meg a legtöbbször keskenyek és hepehupásak.
Hosszú a listája van azoknak a helyeknek, ahol szívesen látnának kerékpárutakat a fótiak. Többen említették, hogy az Auchan felé különösen nehéz a kijutás a nagy és gyors forgalom miatt – pedig oda sokan kerékpárral járnak bevásárolni. Jó lenne még  ilyen út Dunakeszi felé, esetleg Budapestre is.
Ha minden kívánságot figyelembe vennének – és az anyagi lehetőségek korlátlanok volnának  – lehetne út Versegyházra, illetve Mogyoródra, meg persze a belvárosban is.
Egy fiatal lány ugyanakkor határozottan ellenezte a kerékpárutak építését, mert tapasztalatai szerint ez mindig fák kivágásával jár, ami  nem szeretne.
Nem sok kerékpárszerviz van Fóton. Az újfalui állomás közelében, a Rákóczi Ferenc úton beszélgettünk az egyik tulajdonosával. Mike Istvánnak korábban is volt már hasonló üzlete a városban, de 10 éve bezárta és a korább helytől néhány méternyire 2 és fél hónapja nyitotta meg újra.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább