Ismét megmondhatják a fótiak, hol mérjék a gyorshajtókat

by bcsenge

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én, reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot – közölte a Rendőr-főkapitányság április 3-án a police.hu oldalon.

Azt írták: az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (Roadpol) egész Európát érintő kezdeményezéséhez csatlakozva április 19-én 24 órás sebességellenőrzést végeznek. Hozzátették: az ellenőrzés ideje alatt, április 19-én, 6 órától április 20-án, 6 óráig a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz.

 

 

Közölték azt is, az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kiválasztásához a lakosság segítségét kéri. A javaslatokat április 3-án 11 órától április 8-án 12 óráig a speedmarathon@pest.police.hu e-mail-címre várják.

A lakosság jelzései alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a vármegyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről a nyilvánosságot is tájékoztatják majd – tudatta a rendőrség.

Kitértek arra is, hogy a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják: a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg a haladási sebességét.

-MTI-

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább