Ismerd meg Fótot! Az Impulzus Egyesület közösségi futásán babakocsival is indultak

by franciska

Az Impulzus Egyesület több, különböző futóeseményt szervez Fóton. Idén második alkalommal rendezték meg a közösségépítő örömfutásukat, ahonnan a résztvevők a mozgás mellett várostörténeti ismeretekkel gazdagodva térhetnek haza. 

Károlyi Lajos, az Impulzus Egyesület elnöke portálunknak beszámolt arról, hogy október 5-én sikeresen megszervezték az egyesület második, Ismerd meg Fótot! örömfutását. Az egyesület tagjai találták ki ezt a fajta közösségépítő futást, ahol meghívnak egy-egy szakembert, akik Fótról mesélnek a résztvevőknek.

Az október 5-i rendezvényre Balogh Dávid művészettörténész-muzeológust hívták el, aki a kőkeresztről,  a Suum Cuique-telepről és az artézi kútról tartott rövid ismertetőt a bemelegítést követően.  A rövid várostörténeti ismertető után a 800 méteres futópályán folytatta a futást a kis csapat, amit tavaly decemberben adtak át.  A közösségi futást, a kezdő kiinduló ponthoz visszaérve, egy körülbelül 6 km-es táv megtételével fejezték be. A résztvevők között volt babakocsis futó is. Az egyesület idén még kétszer rendezi meg az Ismerd meg Fótot! örömfutást. Az egyik alkalommal Kisalagon, majd a Somlyó környékén fognak futni a résztvevők .

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább