Fóton is jól áll már a V3-as Supercharger

by Szandra

Reggel még arról adtunk hírt, hogy Törökbálinton lehet az első hazai V3-as Tesla Supercharger, de a Fóti helyszínt megnézve úgy tűnik, hogy a főváros keleti oldalán már előrébb járnak a fejlesztéssel. Itt már a töltőoszlopok 290 kg-os ovális alapjai is a helyükön vannak, és be van húzva az összes kábel. 

Ide már csak az eszközöket kell felszerelni, illetve az útburkolatot helyreállítani. Az eddig felszerelt V2-es oszlopokkal ellentétben az új, csak CCS csatlakozós oszlopok a parkolóhelyekkel párhuzamosan lesznek felszerelve. Az épületből két új kábelt húztak ki, melyek külön külön alkalmasak egy-egy 400 kW-os V3-as egység ellátására. Egy ilyen 400 kW-os szekrény 4 db töltőoszlopot tud kiszolgálni, oszloponként maximum 250 kW teljesítménnyel. Mivel nincs elegendő teljesítmény arra, hogy egyszerre négy autó is megkapja ezt a teljesítményt (lássuk be, kicsi is a valószínűsége, hogy egyszerre érkezzen négy olyan állapotú autó a töltőhöz, amelyik képes ekkora teljesítményt felvenni), a szekrény dinamikusan osztja szét a rendelkezésre álló energiát a csatlakoztatott autók áramigényéhez igazodva.

A kábelezésből és a szekrény elhelyezéséből ítélve arra lehet következtetni, hogy igény esetén egy harmadik sorban további 4 db V3-as oszloppal is bővíthető lesz a helyszín, és a két 400 kW-os szekrény össze is tud majd dolgozni, így ha az egyik négyes blokknak van szabad kapacitása, azt a másik fel tudja használni.

Képek a villanyautósok honlapjáról.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább