Fóton forgat majd Kevin Spacey

by Karakai Ildikó

Ráadásul egy részben magyar produkcióban tér vissza a filmvászonra a zaklatással vádolt amerikai színész.

A hírek szerint már a szerződést is aláírta Kevin Spacey arról, hogy egy bíborost alakít a tatárjárásról szóló, 1242 – A Nyugat kapujában című angol, magyar és mongol koprodukcióban készülő kalandfilmben – írja a Budapest Környéke. 

A történet akkor indul, amikor Batu kán, a legendás világhódító mongol vezér, Dzsingisz kán unokája a magyar vereséggel végződő 1241-es muhi csatát követően eléri Esztergom falait. A maroknyi védő Eusebius kanonok és a spanyol zsoldoskapitány, Simon vezetésével az utolsó harcra készül – olvasható a film ismertetőjében.

Spacey egy itáliai bíborost, a történet főgonoszát alakítja majd. Nagy valószínűséggel Christopher Lambert is csatlakozik a csapathoz, aki egy agg magyar kereszteslovag szerepében tűnik majd fel.

A Horváth Áron és Joan Lane forgatókönyvéből készülő történelmi film forgatása ősszel lesz magyarországi helyszíneken, köztük a Visegrádi Fellegvárban, a Bélapátfalvai Ciszterci Apátságban és a fóti NFI Stúdióban. A mozibemutatót a tervek szerint 2023 decemberében tartják.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább