Elképesztő filmes világ Kisvárdán – dinókkal, díszlethajóval, VR-szobával

by Karakai Ildikó

Pénteken nyit a Cinemaqua Film- és Natúrpark a Szabolcs megyei városban – több, mint 300.000 négyzetméteren, azaz több mint 30 hektáron.

Fantasztikus filmes világ várja a látogatókat eredeti díszletekkel, hihetetlen látványelemekkel Európa legújabb és tematikájában teljesen eredeti moziparkjában – adja hírül a FrissMédia. Az ismert szórakoztatóparkoktól eltérően Kisvárdán filmek eredeti díszletei és kellékei is helyet kaptak.

Itt minden korosztály, minden érdeklődő megtalálhatja a kedvére való szórakozási lehetőséget, látványosságokkal és különböző egyedi attrakciókkal.

Több parkból álló komplex világ kelt életre.

A bejárattól nem messze több száz férőhelyes parkoló biztosítja a kényelmes megközelíthetőséget.

Az elektromos autók megállóit éppúgy tábla jelzi, mint a legjobb fotóhelyeket.

A parkot sétálva is bejárhatjuk, de akár igénybe vehetjük a 12 személyes nyitott elektromos kisautók egyikét is, amellyel eljuthatunk egy különleges túra során a Lost World-be, az Elveszett világ dinoszauruszok lakta rengetegébe.

A bejáratnál rögtön elkápráztat minket a Cinemaqua Palace – mellette a New York-i Szabadság-szoborral vagy az amerikai elnökök sziklába vájt kicsinyített másolatával -, ahol rengeteg érdekességre derül fény a világ filmgyártása és Magyarország, illetve Kisvárda és környékének összefüggésében. Kulisszatitkok, történetek és történések.

A filmes világ szerelmeseinek biztosan ez az 1900-as éveket idéző pavilon/ díszlet lesz a kedvencük. Itt még a filmes trükköket is ki lehet próbálni, akár a saját mobilunkkal is remek felvételeket készíthetünk, és e helyen léphetünk majd be a XXI. század VR reality világába. Az itteni élmények technikailag jelenleg a VR csúcsát jelentik.

Ez olyan park, ahol a filmes élmény és a természet összeér és összefér.

A park jelmondata is azt hangsúlyozza: „ Itt az lehetsz aki akarsz”.

A Cinemaqua Film- és Naturpark már a látogatói koncepciójában is egyedi!

„Éld át az eredeti filmes tárgyakkal, kellékekkel való találkozást.”

Sok olyan tárgy van itt, amit máshol érinteni tilos, de itt bátran kézbe veheted! Ez a park élményeket szeretne adni látogatóinak, nemcsak látványt!

Itt nem tilos a fotózás sem, sőt!

Számos fotó-szelfipont és segítő kalauzolja a park látogatóit, biztosítva számukra a hasznos élményekkel és információkkal teli kikapcsolódást.

A tervek szerint minden év attrakcióit valamilyen tematika fogja jellemezni.

Idén a fő téma Amerika – az első amerikai telepes falutól Hollywood filmes térhódításáig.

Ennek jegyében kezdheti meg utazását a látogató ebben a különleges világban.

Bátran mondhatjuk, hogy a Cinemaqua parkjában sétálni igazi időutazás.

De ha már az időnél tartunk, megcsodálhatjuk egy 1614-es amerikai telepes falu díszleteit. Jamestown a Pocahontas-rajongók kedvelt helye lesz bizonnyal.

A vadnyugati udvaron pisztolydörrenések sorozata jelzi, hogy itt tényleg figyelni kell minden lépésünkre, mert az arany lázba hozza a látogatókat. Bizony, a víztorony mögött aranymosók élnek, láthatjuk is a munkájukat, melynek bárki részese lehet.

A Honvédsuli-szigetre katonai sátrakat építettek a gyerekeknek, ami különleges élményeket és hangulatot garantál. A kisebbek kötéllel húzhatják át magukat egy “lakatlan” szigetre.

De a teljesség igénye nélkül említem meg a Kalandhajót, mint forgatási helyszínt. A hajó hossza eléri a 48 métert. Külső és belső tere egyaránt megtekinthető.

A látogató át tudja élni, milyen lehetett Sir John Franklin kapitány északnyugati átjárói expedíciója 1844-ben.

Láthatunk eredeti repülőgép-belső díszletet, melyet a Fapad című magyar sorozat forgatásánál használtak a készítők. A szervezők köszönik Kálomista Gábornak, hogy gondolt rájuk e téren is.

De igazi kuriózum a Mutatványosok utcája is – ami a lovagvárak romantikájának és a Trónok harca sötét középkori fantáziavilágának elegye. Arénájában lovagok tűnnek fel, hercegnők suhannak tova.

Na és ha már mutatványosok – a hely mellett található egy speciális cirkusz, ahol az is artistává válhat, aki eddig csak álmodott róla.

Ezen felül megtalálható a csodák országa, a „Wonderland”, a Gyermekszigetek, és a minden gyermek vágyát képező Játékkészítő híres világa!

Hogy mi is a Játékkészítő csodája? Legjobban Illés Gabriella ötletgazda, az álom megvalósítója fogalmazta meg:  ” … mesékre mindenkinek szüksége van, korosztálytól függetlenül. Mi, az alkotók hiszünk a meseterápiában és úgy gondoljuk, a gyerekkorunkban hallott és látott mesék pozitívan épülnek be az életünkbe és ezeket az érzéseket, a megoldásokat később bármikor elő tudjuk hívni. A látogatók – kortól függetlenül – felvehetnek egy piros szemüveget és elindulhatnak a titokzatos Játékkészítőhöz vezető úton.”

A legnagyobb kaland mégis alighanem az Elveszett világ felfedezése. Ez a rész adja a leginkább természetközeli élményt. Mesés túrát tehetünk a vadregényes rengetegben, és elképzelhetjük a kort, amikor még a dinók uralták a bolygót.

De meg kell jegyezni: a Cinemaqua nemcsak film-, hanem natúrpark is egyben, így ezért természetközeli élményeket is lehet szerezni. Egy-két kivételtől eltekintve itt élő, itt honos, éppen itt pihenő, vagy a parkban élelmet kereső állatokkal futhatunk össze – ha a szerencse úgy hozza.

Felsorolni sem lehet azokat a látnivalókat és élményeket, amelyek ebben a minden ízében egyedi és eredeti Film- és Natúrparkban várják a látogatókat.

A park szeptember elejéig minden nap, utána hétvégenként várja a látogatókat Halloween napjáig.

És hogy mi mit tanácsolunk?

Kényelmes cipőket felvenni, fényképezőket, túrazsákokat és ehhez hasonlókat előkészíteni és irány a Cinemaqua Kisvárda!

További képeket az egyedülálló látványosságról ITT láthat! 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább