Befejezték a belterületi vízrendezést a József Attila utcán és térségében

by bcsenge
Július 3-án délelőtt a Mihályi Dénes utcánál sor került a „Belterületi vízrendezés Fóton a József Attila utcán és térségében” című projekt záró rendezvényére. Korábban Fót Város Önkormányzata 295,97 millió forintot nyert a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00024 pályázaton erre a beruházásra – írja a Fóti Hírnök.
Amint azt Bíró Zoltán alpolgármester elmondta, a projekt célja Fót belterületi vízelvezető rendszerének a fejlesztése, a település alapinfrastrukturális állapotának a javítása, a belterületi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése, valamint a település környezetbiztonságának javítása és élhetőbbé tétele volt.
A projekt során kiépítették a földalatti csapadékvíz-elvezető rendszert a Szent Imre utcától a Keleti Márton utcai főgyűjtő nyílt árokig . A főgyűjtőtől az Ybl Miklós utcáig 1 méter átmérőjű csövet fektettek le, onnan pedig a Szent Imre utcáig egy 50 centiméter átmérőjű cső került elhelyezésre .
A beruházás keretében egyebek mellett megépült még kettő közlekedést segítő buszöböl és a József Attila utcát is kiszélesítették.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább