Az apákat is megünneplik Fóton

by fnora

Arra a kérdésre, hogy mikor van anyák napja, nagy valószínűséggel mindenki tudja a helyes választ. Na de mikor van apák napja? Erre már kevésbé jönne sok határozott felelet.

Az apák napja kezdeményezése Amerikából indult. Az elsőt 1910. június 19-én tartották. Magyarországon az apák napját június harmadik vasárnapján ünnepeljük.  Ennek kapcsán a Vörösmarty Művelődési Ház 2022. június 19-25. között egy egész hetes programsorozatot szervez, mellyel fel szeretné hívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos az apák szerepe a családban.

Számos kutatási eredmény igazolja az aktív apai nevelés rendkívül pozitív hatását a gyermekek fizikai, szellemi és érzelmi fejlődésére, így érdemes foglalkozni ezzel a témával kicsit mélyebben is. Olyan előadók látogatnak el a Művelődési Házba, akik hasznos tanácsokkal, saját élettapasztalatukkal és nem utolsó sorban humorral fűszerezve segítik az apukákat eligazodni a Család nevű bolygó világában.

A hét végén izgalmas családi napra várják az érdeklődőket, ahol együtt lehet játszani apával és persze anyával is. Lesz gokart, csocsó, jégkorongos játék, kézműveskedés, lovagi torna, valamint lesznek ezekhez kapcsolódó versenyek is. A lányos apukák hajfonó versenyen is megmutathatják, hogy egy apának mi mindenhez kell értenie. Ezenkívül lehetőség lesz még apás beszélgetésre egy hideg sör mellett.

A Művelődési Ház Facebook oldalán meghirdetett álomautó készítő verseny legjobb három alkotása kiállításra kerül a családi napon, ahol sor kerül a díjátadóra is.

Szeretettel várnak mindenkit az eseményekre!

Programok:

  1. június 19-20. apukák köszöntése verssel a Művelődési Ház Facebook oldalán, blogbejegyzés apáknak egy szabadnapos apától
  2. június 21. (kedd) 18.30 órakor Pál Feri atya Az egyensúlyvesztéstől az új egyensúlyig című előadása
  3. június 22. apukás film, mese ajánló a Művelődési Ház Facebook oldalán
  4. június 23. (csütörtök) 18.30 órakor Léder László pszichológus Apalélekről, apátlanságról és a csendes apa-forradalomról című előadása
  5. június 24. kvíz apáknak a Művelődési Ház Facebook oldalán
  6. június 25.
  • 14-18 óráig Fóti Fater Nap családi programjai
  • 19 órakor Lengyel Tamás KITOLÁS apanevelés kezdőknek és haladóknak című előadása

 

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább