Ahogyan mi látjuk……..

by franciska

Gábort Kisalagon, a Coop üzlet előtt szólítottuk meg, és tettük fel neki a várossal kapcsolatos kérdéseinket. Számára Fót a múltat és a jelent együtt szimbolizálja.

 

Mióta élnek Fóton?

Tősgyökeres fóti vagyok, születésem óta itt élek. Sajnos most fogunk egy másik házba költözni, mert 13 évvel ezelőtt felvettünk egy svájci frank alapú hitelt, de közben én munka nélkül maradtam, és egy fizetésből nem tudjuk fizetni a törlesztőrészletet. Muszáj elköltöznünk.

Hogyan látja a várost, fejlődött az elmúlt időszakban?

Nagyon sok beruházás fejeződött be az elmúlt években Fóton. Öt évig nem laktunk itt, Sződligeten éltünk, 2009-ben jöttünk vissza. Látom a fejlődést. Megcsinálták a parkolót itt, az üzlet előtt.  Ez is elhanyagolt terület volt, nagyon sok utcát leaszfaltoztak, becsatornáztak. Az iskolák, az oktatás helyzetét nem tudom. A kislányom nem Fóton tanul, de hallom a híreket, hogy folyamatosan vannak iskolai és óvodai fejlesztések, mivel sokan költöznek ide. Ebből adódik, hogy a Fóton átvezető utak tranzitutak lettek. Ebben kellene megoldást találni mielőbb, hogy akik Csomád, Veresegyház felől Pestre mennek, azok ne Fóton keresztül haladjanak, mert terhelik az útjainkat. Mindenképpen kellene egy elkerülő út, hogy tehermentesítsék ezt az útvonalat. Sokszor nem lehet rákanyarodni a főútra, bár most egyre több a lámpa. A fejlődéssel sajnos együtt jár a forgalom növekedése is.

Hogy van Kisalag ellátva boltokkal?

Ide járunk, ebbe a boltba, ami viszonylag olcsó. Tavaly újították fel, nagyobb lett a választék. Ha nagyobb bevásárlást akarunk, akkor elmegyünk a Tescóba.

Hogyan látja, mivel szokták a várost azonosítani azok, akik kevésbé ismerik Fótot?

Szerintem a templomunk a legismertebb a főtéren.

Ön szerint a fótiaknak van identitásuk?

Azoknak, akik régóta itt élnek, van, de nagyon sok már a betelepedő, nekik szerintem nincs kötődésük. Azt látom, hogy nagyon lecserélődött a lakosság.

Mit jelent önnek Fót?

Itt születtem, ez a hazám. A múltat és a jelent együtt szimbolizálja nekem a város.

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább