Ahogy mi látjuk…

by franciska

Sorozatunk következő válaszadói egy fiatal testvérpár a szomszédos Veresegyházról.  A Kossuth-Eötvös utca sarkán lévő artézi kútnál töltötték szorgalmasan műanyag edényeiket a kút vizével, mikor feltettem nekik a kérdéseimet. Ők arc és név nélkül vállalták a szereplést. Számukra Fót egyenlő a fóti vízzel.   

 

Mióta jártok ide vízért?

Körülbelül három éve járunk ide az artézi kúthoz vízért. Havonta egyszer vagy kétszer. A családból édesanyánk és a húgom isszák ezt a vizet.

Csak ezért jöttök a városba?

Igen, mondhatni, hogy ez az egyetlen kapcsolódási pontunk Fóthoz.

Miért isszátok ezt a vizet?

Jobban szeretem, mint az ásványvizet vagy a csapvizet és édesanyám is rászokott. Ilyenkor elviszünk 20-30 literrel is.

Mi a benyomásotok Fótról?

Veresegyházon élünk tizenöt éve, nagyon jól érezzük ott magunkat. Fótra tényleg csak ezért jövünk át, nem szoktunk itt semmi programot sem csinálni, igazából nem is ismerjük a várost. Szerintem borzasztó nagy az átmenő forgalom, s ez a lakosoknak biztosan nagy hátrány, hiszen hangos a főút melletti közlekedés. Én egyhangúnak találom a várost, tényleg csak átutazók vagyunk.

Mit tudtok Fótról?

Igazából nem ismerjük, a templom a leglátványosabb.

Hogy látjátok, mennyire fejlett Fót a környező településekhez képest?

Egy ötös skálán közepesre értékelném. Veresegyház és Vác sokkal fejlettebb, de akár Dunakeszi is, persze van a környéken Fótnál kevésbé kiépült város is. Mikor középiskolát kellett választanom, akkor felmerült bennem, hogy idejöjjek gimibe, de úgy gondoltam, hogy nem fogom szeretni ezt a miliőt, ezért máshova mentem.

A veresegyháziak mit gondolnak Fótról?

Szerintem nem szívesen járnak át, Veresegyházon minden van, inkább maradunk a saját terepünkön.

Milyen előnyei vannak a kisvárosnak?

Sokkal családiasabb, nincsenek nagy távolságok. Viszont hátrány, hogy a fiatalok szempontjából egyáltalán nincsenek szórakozási lehetőségek.

A Somlyó-hegyet ismeritek?

Igen, mikor kicsik voltunk, egyszer kirándultunk ott, de nem jut eszünkbe, hogy elmenjünk még egyszer. Lehet, hogy mi túlságosan szerelmesek vagyunk Veresegyházába.

 

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább