A Házasság Hete – Párterápiáról Fóton

by Karakai Ildikó

Hétfőn a népszerű párterapeuta, Dr. Mihalec Gábor tartott előadást a református templomban. A szép számú érdeklődő izgalmas dolgokról hallhatott a párkapcsolati sikerkönyvek szerzőjétől.  Az előadás címe Viharálló szerelem volt és a mostani járványhelyzetben felmerülő problémák megoldására adott megoldási lehetőséget.

Dr- Mihalec Gábor a koronavírus járvány elején Pár-percek címmel videósorozatot indított, hogy muníciót adjon a pároknak a karantén sikeres megéléséhez. Több mint 150 videót készített a sorozatban, ezek Facebook-oldalán láthatók.

Végzett egy nagyszabású karanténkutatást is, 1.255 ember bevonásával. Azt vizsgálta, mi tesz különbséget a válsággal sikeresen megküzdő párok és azok között, akiknek kapcsolata a nyomás hatására elindult a lejtőn. A kutatás eredményeit a Viharálló szerelem című kötetben foglalta össze, amely a 2021-es Házasság Hete hivatalos könyve lett.

Interkulturális párokkal is szívesen dolgozik. Mivel több országban élt és tanult, akár 3-4 nyelven képes párterápiás konzultációt tartani.

A fóti program az említett felmérésre és az abból készült könyvre épült, és a szerző szuggesztív előadásmódjával magával ragadta a közönséget.

A program előtt a Fóti Hírnöknek is beszélt arról, hogyan befolyásolta járvány és a karantén a családok helyzetét. “Nagyon drasztikusan, különösen azoknál, melyek már egyébként is a működésük peremére jutottak” – mondta. “A feszültség ott eszkalálódik, sokszor alkoholba torkollik, gyakori bántalmazásban, konfliktuskezelési képtelenségek kicsúcsosodásában jelentkezik. Mi terapeuták soha nem voltunk még ennyire leterhelve, mint most, soha nem volt ekkora szükség a segítségünkre. Természetesen vannak nagyon pozitív példák is, amikor a párok rádöbbennek arra, hogy eddig nem tettek bele mindent a jó működésbe, és most nyitottak arra, hogy tanuljanak, felülírják a régit. Ők nagyon szép eredményt érnek el”.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább