A boltok után a cukrászdákban néztünk körül Fóton

by Karakai Ildikó
Aki otthon marad most, de édességet szeretne – hisz a boldogsághormonokat nem árt manapság pótolni – az választhat: vagy süt, vagy rendel. Ha az utóbbit választja, akkor sem kell egy napig sem nélkülöznie Fóton.
A cukrászdák közül először a 19 éve működő Ambrosiában néztünk körül. A 2001-ben öt fővel indult, ám ma már 19 dolgozóval működő hely a hét minden napján várja a vásárlóikat, délután 3-ig. Addig teszi lehetővé számukra a vészhelyzeti rendelet a nyitva tartást.
Beülni most nem lehet, de csomagoltatni vagy rendelni igen – árulta el a tulajdonos, A. Tóth János, aki hat évig dolgozott külföldön, mielőtt 2001-ben hazatért és édesapja szülővárosában, Fóton nyitott cukrászdát.
Telefonon és online továbbra is lehet rendelni, különleges igényekkel is. Cukor-, tej-, gluténmentes, paleo sütiket épp úgy, mint 3D-s, ehető fényképes vagy esküvői tortákat. Az aktuális tudnivalók Facebook-oldalukon is fellelhetők. A megrendelt édességeket nem csak helyben lehet átvenni: kérésre hűtőautóval házhoz szállítják őket.
– Melyik a legnépszerűbb termékük?
– Az Eszterházy tortánk 19 éve töretlen siker, de a belga csokitortából sem győznek eleget készíteni kolléganőim. Közkedvelt még a sós-karamellás brownie, melynek a mintáját Amerikából hoztuk. A “mentes” termékek iránt is nagy a kereslet.
A forgalom mindazonáltal most jelentősen visszaesett. Az Ambrosia tulajdonosa abban bízik, hogy ez az ágazat is hathatós, gyors kormányzati támogatást kap.
A Manna süteményházat most zárva találtuk.
A Bundiner Cukrászda ugyanakkor továbbra is várja a vásárlókat, hétfő kivételével minden nap 9 órától. Itt sem lehet helyben fogyasztani, csak elvitelre árulnak.
Az árak ebben a cukrászdában is szolidak: az Eszterházy tortából egy  szelet 345, a Sacherből 270 Ft, míg sima krémest 160 forintért kínálnak. De találtunk itt az egyre ritkábban fellelhető retró-édességből, gyerekkori kedvencünkből, a habrolóból is, 180 forintért.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább