Év elején mindig megszületik az elhatározás, hogy az új évben többet teszünk az egészségünkért. Aztán a kezdeti lelkesedés kicsit alábbhagy az étkezés és a mozgás terén is.
Talán most így, az ünnepek után még elég erősnek érezzük magunkat, hogy ne gondoljunk a süteményekre, de aztán előbb-utóbb újra ránk törhet az édesség utáni vágy.
Arra az esetre, ha ez megtörténne, hoztunk egy olyan receptet, ami glutén-, tej- és cukormentes, ráadásul könnyen elkészíthető. Így kielégül a desszert utáni vágyunk, de mégis egészséges, kalóriaszegény finomságot fogyaszthatunk.
Almáspite (200 kcal/adag)
Bevásárló lista 1 adaghoz:
3 gr Kókuszzsír
100 gr Alma
20 gr Barna rizsliszt
35 gr Tojás
Teljes tömeg: 158 g.
Elkészítése:
1. A megpucolt, feldarabolt almát lereszeljük vagy botmixerrel pürésítjük.
2. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a kókuszzsírt, 3 g/adag Édesnégyest, 2 g/adag útifűmaghéj lisztet, 1,5 g/adag sütőport, vaníliát, citromlét és reszelt citromhéjat, minimális fahéjat és szegfűszeget.
3. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb 30 perc).
Tálalás: Teljesen kihűtve, kockára vágva, Eritritből készült porcukorral meghintve tálaljuk.
Tápanyagtartalom teljes tömegre/100 grammra:
200/127 kcal
6/4 g fehérje
7/5 g zsír
28/18 g szénhidrát
Itt 4 adagnak megfelelő hozzávalókkal számoltunk, (tojást héj nélkül kell mérni), és a képen látható 18*30 cm-es sütőtálban sütöttük ki.
Jó étvágyat hozzá!