Fóti lakodalmi szokásokról szóló könyvet mutattak be a művelődési házban

by fnora
A Házasság hete programsorozat keretében mutatták be Balogh Dávid művészettörténész-muzeológus és Szűcs Mária nyugdíjas könyvtárvezető gyönyörű könyvét, a “Bíborba, bársonyba, gyöngyös koszorúba” című kötetet, mely a fóti lakodalmi szokásokat dolgozza fel 1883 és 1950 között.
A hivatalos bemutatón részt vett és köszöntőt mondott Tuzson Bence a térség országgyűlési képviselője, a város polgármestere dr. Vass György és Lévai Sándorné a Fóti Hagyományokért Alapítvány elnöke. Dr. Vass György köszöntőjében az értékálló házasságok fontosságát emelte ki és azt, hogy Magyarország egy családbarát ország.
Tuzson Bence, az ötgyermekes családapa a többi között személyes élményeiről mesélt, például, hogy milyen öröm volt meghallani gyermeke első szavát: apa. Lévai Sándorné köszönetet mondott, hogy ez a könyv megszületett, komoly közösségi összefogás eredményeként.
A köszöntők után a szerzők beszélgettek a kiadványról majd a Veresegyházi Hagyományőrző Népi Együttes adott fergeteges programot. A rendezvény fogadással zárult.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább