Ötezer somlói és sztárséf! Mutatjuk a Soml(y)ói-feszt kulináris kínálatát!

by dombteto
Magyar rekordra készül Fót! 5000 adag somlói galuskát készítenek szombaton a Soml(y)ói-feszten a fóti Somlyó-tónál.

Mint korábban többször is írtunk róla,  a magyar cukrászat egyik legismertebb süteménye Fóton született meg Szőcs József Béla cukrászmesternek köszönhetően, aki az 1958-as brüsszeli világkiállításra álmodta meg és készítette el az új desszertet.

Nevet is a fóti cukrászmester adott a süteménynek, méghozzá a fóti Somlyó-dombról, amelynek lábánál évtizedek óta élt, és ahol később a saját cukrászdája is működött.

Fót büszke a magyarok egyik kedvenc édességére, és ápolja a somlói hagyományait, így szombaton új szintre emeli a somlói fogyasztásának élményét: magyar rekordot döntve ugyanis ötezer darab ingyenes somlóival várják az érdeklődőket a fóti Somlyó-tónál.

Az eseményen ott lesz többek között a 2023-as Bocuse d’Or világverseny bronzszobros séfje, Dalnoki Bence, a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous-séfje, aki saját somlói kreációját is bemutatja.

Erdei Zsolt világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes korábbi profi ökölvívó is részt vesz a Soml(y)ói-feszten, és Várkonyi Attila, azaz D.J, Dominique is ott lesz.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább