Nyelvtan a konyhában

by Szandra

Ma, amikor annyi a gasztroblogger, mint tasakban a rizsszem, igazán nem nehéz kiszúrni, hogy a helyesírás a konyhában is tartogat kihívásokat. Én például biztosan nem próbálok ki olyan receptet, melynek szerzője rosszul írja le valamelyik összetevő, hozzávaló vagy éppen étel nevét. Mert ha ezt nem tudja, akkor hogyan tudna főzni?! Nézzük meg, Ön tudja-e, mit hogyan írunk a konyhában az alábbi kifejezések közül?

Persze kézenfekvő a válasz, hogy akár egy Michelin-csillagos séf szintjén is forgathatja ettől még a kését vagy a borsőrlőjét. De hiába, az igényesség megmutatkozik az írásban is.

A képek csak illusztrációk.

Nyelvészeti cikksorozatunk a Magyar Nyelvőr Alapítvány közreműködésével készült.

 

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább