Ifjúsági és junior classic erőemelő Európa-bajnokságnak ad otthont a fóti Phoenix Sportcsarnok

by franciska

Elkezdődött az ifjúsági és junior classic erőemelő Európa-bajnokság. A kontinensviadalnak a fóti Phoenix Sportcsarnok ad otthont.

Ifjúsági és junior classic erőemelő Európa-bajnokságot rendez Magyarország.  Az Európa-bajnokságra 31 ország 345 sportolója adta le a végleges nevezését, a világversenyt a Honvédelmi Minisztérium kiemelt támogatásával bonyolítják le.

Berke Lóránd, a hazai szövetség elnöke kiemelte: az erőemelők számára itthon mindig is fontos volt az utánpótlás.

„Nagyon fontos az utánpótlás-nevelés minden sportágban. Ez az eb is szervesen illeszkedik ebbe a koncepcióba, és remélem, hogy a jövő nagy bajnokait látjuk Fóton az előttünk álló egy hét alatt.”

Kromek András versenyigazgató szerint a magyarok ebben a sportágban sokszor bizonyítottak.

„Itt nem csupán a világklasszis teljesítményekre gondolok, hanem a versenyrendezésben nyújtott kimagasló munkára is. Az elmúlt időszakban is több világversenynek voltunk a házigazdái, a nemzetközi delegációk nagy megelégedésére. Most is azon vagyunk, hogy a jövő csillagainak olyan körülményeket biztosítsunk, ahol kimagasló teljesítményeket láthat a közönség. Egy rekord már megdőlt: korábban soha nem volt olyan kontinensviadal, ahol ilyen népes mezőny vett volna részt” – mondta a versenyigazgató.

A magyar válogatottat 23 fő alkotja. Erőemelésben a versenyzők három fogásnemben, felhúzásban, fekvenyomásban és guggolásban mérik össze a tudásukat és az erejüket.

A belépés díjtalan a versenyre!

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább